De win-win-win van werken met goede doelen

Home Updates De win-win-win van werken met goede doelen

Goede doelen laten je groeien! 

Met de regelmaat van de klok verschijnen er artikelen over de win-wins van het steunen van goede doelen door bedrijven. Het versterkt je merk en het is een belangrijke mood-booster voor jou en je collega’s. Dit vertaalt zich volgens de onderzoekers direct in actief ambassadeurschap voor jouw organisatie, zowel door klanten als medewerkers. Dat is veel waard in de markt en meer specifiek, in de war on talent! Win voor het goede doel en win voor jouw organisatie. Mooi, maar… het kan nóg mooier. Of beter gezegd, waardevoller: win-win-win!

Level 7 Challenge 

Het Barrett model waar wij mee werken kent 7 niveaus. Van overleven (level 1) tot dienstbaarheid (level 7). Meer lezen over het model? Organisaties die hun aandacht over het volledige spectrum verdelen werken duurzaam aan hun succes. Ze zijn het best toegerust om in te spelen op veranderingen binnen en buiten de organisatie. Het aandacht-spectrum reikt van financiële continuïteit (level 1), tot oog voor de maatschappij en toekomstige generaties (level 7). Maar waar de financiën in de regel op de eerste plaats staan, rolt het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid toch nog vaak van tafel. En dat is een gemiste kans! Want invulling geven aan niveau 7 kan namelijk ook zorgen voor het daadwerkelijk realiseren van die doelstellingen die steeds (net) niet lukken. Als je tenminste een koppeling weet te maken tussen de goede goede doelen, intern en extern.

Kans 

0 Entropy heeft op basis van onderzoek, ervaring en de kennis van het Barrett model een concept ontwikkeld dat voor impactvolle doorbraken zorgt. Hoe dat werkt? De uitkomsten van een cultuurwaarden-onderzoek laten precies zien waar individuele medewerkers en teams ten diepste door gemotiveerd worden. Maar ook: waar de energie door wegvloeit. Dit kost de organisatie betrokkenheid en Euro’s. Een doorbraak komt binnen handbereik als je een motiverend en inspirerend goed doel met je team kunt gaan steunen door het realiseren van een uitdagende interne bedrijfsdoelstelling. Bijvoorbeeld doordat jouw team een % van de gerealiseerde besparing - door terugdringen van een bepaald type verzuim of schade – mag doneren aan het goede doel dat jullie na aan het hart ligt. Een win voor het goede doel, een win voor werkdruk of zorgvuldig gedrag én een win voor het (financieel) resultaat.

Onze vraag

Welke doorbraak wil jij al jaren maken binnen jouw organisatie, maar is nog niet gelukt? Ziekteverzuim verlagen? Veiligheid verbeteren? Werkplezier verhogen? Productiviteit verhogen? Wij gaan die Level 7 Challenge graag aan.

Ons aanbod 

Samen met jou doen we een analyse en koppelen we specifieke goede doelen aan meetbare interne resultaten. Wil jij dit zelf testen? Met alle win-win-wins die je daarbij krijgt? Dan investeren wij daar zélf ook in, samen voor een mooiere wereld, 0 Waste of energy. Anne-Marie en haar team vertellen je er graag alles over. mail naar: anne-marie@0entropy.nl