Er kleeft bloed aan jouw pil
Campagne drugsaanpak
Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het drugsgeweld in Rotterdam. Dat neemt heftige vormen aan, zoals explosies in portieken en geweld op straat. Drugs gebruiken wordt steeds normaler. 70.000 lijntjes, 54.000 joints, 5.000 pillen per dag. En dat alleen nog maar in Rotterdam. Het is de hoogste tijd om drugsgebruik minder normaal te gaan vinden.
Uitdaging
Veel recreatieve drugsgebruikers zijn zich wel bewust van de gezondheidsrisico's van drugsgebruik, maar velen leggen nog niet zo snel de link met de georganiseerde misdaad. En toch dragen zij bij aan deze golf van geweld. Voor ons de uitdaging om deze link duidelijk te maken, en het gesprek op gang te brengen rondom recreatief drugsgebruik en de gevolgen.
Boodschap
Er is bewust gekozen voor een campagne met confronterende beelden. De boodschappen: ‘Er kleeft bloed aan jouw pil’, ‘Jouw lijntje, zijn liquidatie’ en ‘Jouw drugsgebruik blaast portieken op’, moeten mensen aanspreken op het eigen gedrag. Want weet jij wel wat de impact van jouw gebruik op onze stad is? Ook al doe je het maar af en toe, je criminaliteit stimuleert en financiert.
Jouw drugsgebruik blaast portieken op
Bereik
Naast een grootschalige outdoor campagne lanceerden we ook drugsimpactrotterdam.nl waar mensen o.a. een test kunnen doen en kunnen inzien wat hun bijdrage is op het drugsgeweld in de stad. Maar ook cijfers van het laatste rioolwateronderzoek en de uitdaging waar Rotterdam voor staat.
Bekijk de website
drugsimpactrotterdam.nlJouw lijntje, zijn liquidatie
De start van de grootschalige bewustwordingscampagne markeert ook het begin van een uitgebreide, meerjarige aanpak om drugsgeweld in Rotterdam te verminderen. In de komende fasen van de campagne zal de focus verschuiven naar gerichte gedragsverandering, met specifieke aandacht voor doelgroepen zoals jongeren die voor het eerst in aanraking komen met (recreatief) drugsgebruik.
Advertentiewaarde
Deze case kwam tot stand door:
Wil je meer weten over dit project?
Joost
van Gorsel
Creative Director