Nr. 1 /150
full service agency

Gemeente Rotterdam

Rotterdam staat om jou te springen

#HEYSTUDENT010

In het nieuwe studiejaar 2020-2021 begonnen ongeveer 30.000 nieuwe mbo-, hbo- en wo-studenten aan een opleiding in Rotterdam. De gemeente Rotterdam en alle Rotterdamse onderwijsinstellingen willen de nieuwe studenten een warm welkom geven. En dat deden zij door de campagne ‘Rotterdam staat om jou te springen’. Want we zijn blij dat je er bent, en komt studeren, werken, wonen en leven in onze stad!

We kozen voor een positieve, enthousiaste en laagdrempelige aanpak waarin we Rotterdam neerzetten als de studentenstad van nu. Een stad waar ruimte is voor wie je bent en kunt worden wie je bent. De opvallende bewegende uitingen waren niet te missen voor alle nieuwe studenten, overal staan we om studenten te springen… en dat was te zien: all over town!

Lancering door Wethouder Kashmi

De communicatie aanpak werd door Wethouder Kashmi gelanceerd door het hijsen van talloze vlaggen aan de voet van de Erasmusbrug!

 

 

Welkom student in de stad van je dromen

Alle studenten ontvingen de Welkomstfilm die we maakten op de spoken word art van Y.M.P.

 

 

We wijzen je de weg

De campagnesite Rotterdamstaatomjoutespringen.nl is er voor nieuwe studenten. Hier vind je informatie en handige links naar informatie over studeren, wonen, vervoer, gezondheid en vrije tijd in Rotterdam.

De communicatie aanpak is zo ingericht dat alle onderwijsinstellingen hier hun eigen draai aan konden geven en hun eigen aanpak konden verrijken. En met succes: alle instellingen deelden de campagne vol enthousiasme!

Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en nooit hetzelfde. De typische Rotterdamse mentaliteit en DNA laten zich vangen met woorden als internationaal, ondernemend en rauw. Werelds, grensverleggend, no-nonsense.

Wil je meer weten over dit project?

Joost
van Gorsel

Creative Director

Oliver
Meskawi

Design Lead

Ilse
van der Kaaden

Account Director

Andere cases