Nr. 1 /150
full service agency

Gemeente Rotterdam

Knallen doen we hier

De landelijke discussie over een vuurwerkverbod laait rond elke jaarwisseling weer op. Er is steeds meer bewustwording over de schaduwzijde van het Nederlandse oud & nieuw.

Deze jaarwisseling verandert het beleid in Rotterdam. Het is alleen nog maar toegestaan om vuurwerk af te steken in de aangewezen ’vuurwerkzones’.

Waar is het feestje?

Met oud & nieuw houden we rekening met elkaar, want iedereen verdient een feestje dat bij hen past

In Rotterdam maken we van ‘het gevaarlijkste feest’ weer een positieve beleving! Een beleving waar je van mag genieten, waar we ook tradities mogen vieren, mits we rekening houden met elkaar.

full

Die boodschap brengen we op een positieve manier: vuurwerk afsteken doe je tijdens deze jaarlijkse ‘knalfuif’ op speciale knalplekken… doe je dat niet dan loop je echt achter, dat is zoooo 2019.

full

Check die plek op de app!

In Rotterdam vieren we de jaarwisseling veilig en met respect voor elkaar en de stad. Daarom steken we niet meer overal vuurwerk af, maar zijn er speciale gebieden waar je vuurwerk wél af kan steken.

De knalfuif-mast is een opvallend beeld dat zich leent voor zowel de fysieke buitenruimte als gebruik in visuals / BeeldTaal. Het is begrijpelijk, feestelijk en spreekt een zeer diverse en brede doelgroep aan.

full full full

Van posters en flyers tot digitale borden, online banners en tram: de campagne wordt breed ingezet voor een grote zichtbaarheid in de stad en een groot bereik.

Waar ga jij knallen met Oud en Nieuw?

full

Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en nooit hetzelfde. De typische Rotterdamse mentaliteit en DNA laten zich vangen met woorden als internationaal, ondernemend en rauw. Werelds, grensverleggend, no-nonsense.

Wil je meer weten over dit project?

Joost
van Gorsel

Creative Director

Oliver
Meskawi

Design Lead

Ilse
van der Kaaden

Account Director

Andere cases