Nr. 1 /150
full service agency

Wonen in Rotterdam? Huur niet te duur!

Goed verhuren

0to9. We hebben onze wortels in Rotterdam. We zetten ons dan ook graag in voor een gezonde woningmarkt in onze geliefde stad. Het zijn daarbij vooral huurders die vaak in een ongezonde situatie zitten.

Home Ons werk Goed verhuren
0to9 ontwikkelde: Creatief concept, radiocommercial, video's, 3D-beelden. social media uitingen

Hoge huurprijzen, overbewoning en verwaarlozing

Verhuurders die de regels niet naleven en te hoge huurprijzen vragen, zetten de leefbaarheid onder druk. Een breed gevoeld maatschappelijk probleem. Vooral in kwetsbare wijken, waar huurders met een laag inkomen in het sociale segment wonen, zijn er veel misstanden. Naast te hoge huurprijzen is er overbewoning en worden huurwoningen slecht onderhouden.

Weetwatjehuurt.nl

Met de campagne ‘Huur niet te duur’ maken we alle particuliere huurders in het sociale segment bewust van de regels omtrent huren en verhuren. Voor de huurder haken we in op wat raakt: de prijs. Met enorme prijslabels aan panden met daarop kreten als ‘Check de prijs’, verwijzen we huurders door naar weetwatjehuurt.nl. Met de Huurprijscalculator op de site kan op een laagdrempelige manier de maximale huurprijs van een woning worden berekend. Daarnaast biedt de website tips en informatie in tekst en video.

En de verhuurder?

De website weetwatjehuurt.nl bedient tegelijkertijd ook de verhuurder. Met de simpele call to action ‘Doe nu de check’ worden ze met dezelfde BeeldTaal getriggerd om de site bezoeken. Ze kunnen er de ‘Goed verhuren test’ doen en de video’s specifiek over verhuren bekijken.

De boodschap laten landen in Rotterdam

We kozen voor een tweetrapsraket: in de meest kwetsbare wijken werd de boodschap intensief verspreid via mobiele billboards en enorme prijslabels aan woningen. Vervolgens werd de content door heel Rotterdam uitgezet in de vorm van abri’s, mailings, OV-reclame en een grootschalige social media campagne.

Radiocommercial

Bekijk de website

Naar weetwatjehuurt.nl

Wil je meer weten over dit project?

Maarten
van Muijen

Art Director

Joost
van Gorsel

Creative Director

Andere cases